کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: بیماری "گواتر" با مصرف نمک دریایی باز می گردد.
کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: بیماری "گواتر" با مصرف نمک دریایی باز می گردد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران، صدیقه احمدی افزود: عمده نمکهای دریایی که در بازار عرضه میشوند غیرمجاز هستند و تنها نمکی برای مصرف مجاز است که مجوز وزارت بهداشت را داشته باشد.
وی تصریح کرد: مردم نمکهای دریایی که در عطاریها و سوپرمارکتها عرضه میشوند را با تبلیغاتی شناخته اند که مجوز وزارت بهداشت را ندارند و فاقد ید کافی هستند.
احمدی اظهار داشت: هر چند وجود مواردی مثل کلسیم و جیوه به عنوان محسنات نمکهای دریایی جهت مصرف ذکر میشود ولی در نهایت این نمکها موجب عوارض کلیوی و کبدی میشوند و برای بدن انسان ضرر دارند.
وی با اشاره به عوارض کمبود ید در بدن، گفت: کمبود ید موجب کمکاری تیروئید میشود و در صورت ادامه موجب بروز بیماری گواتر خواهد شد که یکی از بهترین راههای مبارزه با کمکاری تیروئید؛ دریافت کافی ید است.
کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران با اشاره به اهمیت دریافت ید کافی ادامه داد: کمبود ید در مادر باردار به جنین آسیب زیادی میرساند زیرا ید کافی 13.5 درصد آیکیو کودک را افزایش میدهد، البته دریافت این ید باید در دوران جنینی که سلولهای مغزی شکل میگیرد، دریافت شود.
وی یادآور شد: همچنین کمبود ید در بدن مادر باردار میتواند موجب بروز بیماری و نیز عقبافتادگی در کودک شود.
احمدی در پایان خاطر نشان کرد: هر چند در سالهای گذشته بیماری گواتر در کشور ریشهکن شده بود اما با توجه به مصرف نمکهای دریایی غیرمجاز و بروز کمکاری تیروئید احتمال بروز مجدد بیماری گواتر نیز وجود دارد.5-21